Hógere WOZ-waarde en daardoor lágere woonlasten?

Dat kan! De verklaring is als volgt:

De WOZ-waarde van uw woning wordt onder andere gebruikt bij de bepaling van het eigenwoningforfait. Het woningforfait dient u bij uw belastbaar inkomen op te tellen. Hoe hoger de WOZ-waarde, des te meer belasting u dus betaalt.
En aangezien de WOZ-waarde met gemiddeld 50 procent omhoog is gegaan, betekent dit eveneens een forse verhoging van het eigen woningforfait.

De hypotheekrente die u op dit moment betaalt is mede afhankelijk van de executiewaarde van uw woning. Indien u een hypotheek zonder Nationale Hypotheek Garantie (NHG) heeft, is de kans zeer reëel dat u een hypotheekrente opslag betaalt. Deze opslag wordt door de hypotheekverstrekker opgelegd ter beperking van haar risico's omdat u een relatief hoge hypotheek heeft.

Doordat uw woning echter aanzienlijk in waarde is gestegen, is de verhouding tussen uw huidige hypotheeksom en de executiewaarde van uw woning gewijzigd. Hierdoor is de kans groot dat u voor een lager hypotheek rentetarief in aanmerking kunt komen. En dit kan al snel honderden euro's per jaar schelen!
Daarnaast is de hypotheekrente nog steeds historisch laag, en is de kans extra groot dat u aanzienlijk kunt besparen op uw huidige hypotheek maandlasten.

Wilt u ook profiteren van een hoge WOZ-waarde en de lage rente?


Bereken dan hier hoeveel geld u wellicht bespaart met het oversluiten van uw hypotheek!
>>> Berekenen